LEMARKET představuje: MARSEILLE

by - září 11, 2017

Tento příspěvek je první ze série LEMARKET cestování. Nečekejte tipy z průvodce. Budu zde představovat to, co na dovolených sama objevuji nejraději - místní obchůdky, bistra nebo kavárny formou fotoreportů či videí. Určitě jsem neobjevila vše, budu tedy ráda i za vaše postřehy pro příště:)

Marseille je plné barevných domů s dřevěnými okenicemi, květiny v květináčích nejen v oknech, ale i přímo na ulicicích. Obchůdky jsou krásné samy o sobě. Krásné dřevěné rámy, pastelové barvy, ručně malované nápisy a pokud jsou po rekonstrukci, tak je zásah jen velmi citlivý. Jakoby měl každý Marseillan vybraný vkus a estetické cítění - kéž by tomu bylo tak i u nás. Na druhou stranu je tady proti Praze dost odpadků a špíny po ulicích. Na fotkách to ale moc vidět není:)


Město a okolí






  




  








OBCHODY

America Vintage

31, Rue Francis Davso / butik pro ženy

10, Rue Sainte / butik pro muže

Pondělí - Sobota od 10:00 - 19:00



Značka American Vintage byla založena v roce 2005 Marseillanem Michaëlem Azoulay. Dnes už jeho obchody najdete ve většině státech Evropy. Zakládá si na přírodních materiálech, ležérnosti a jednoduchém střihu. Minimalistický vintage styl -  jestli to teda existuje:) Vypadá to trochu jako sekáč s oblečením z COS. Jeden z mála obchodů kde se mi líbí téměř vše. V Marseille najdete butiky dva - jeden jen pro ženy a druhý pro muže. Jen jejich eshop nechápu - nenašla jsem tam nikde tlačítkou KOUPIT, což je asi dost zásadní:) Každopádně odkaz za fotkami.




http://wd.americanvintage-store.com/en/




Le Panier Des Créateurs


roh náměstí Place Des Pistoles a Rue Du Petit Puits

denně 10:30 -  19:00





Designový obchod plný tvorby lokálních umělců. Najdete zde jak módu, tak i šperky ale i dekorace do bytu a kosmetiku.


  



   
https://www.facebook.com/pg/PanierDesCreateurs/about/?ref=page_internal







Duo du Panier


12 Rue Du Panier


Jeden z krásných malých obchůdků ve čtvrti Panier - přímo uvnitř byla i šicí dílna dvou milých dam.
Jedna šije různé taštičky, pouzdra a kabelky s vlastními vintage potisky. Druhá různé domácí doplňky z indických ručně potisknutých látek.



  











L'Aterier d'agnes

14 Rude Des Pistoles



Obchůdek s keramikou velmi sympatického dědy, kterého zná celé okolí. Přímo v obchodě má pec a dílnu. Najdete tady jak velmi barevné a tradiční kousky, tak i krásné jednoduché, čisté a minimalistické.




  







Maison Mediterranée


30 Rue Du Panier
Středa až neděle, 10:00 - 19:00


Nádherný obchod s přírodní kosmetikou - opět dílna přímo součástí prodejny. 



  



https://www.maisonmediterranee.com/






GALERIE ODDO

17 Rue Du Petit Puits



Galerie malíře Huberta Oddo nás nadchla. Obrazy jsou na suvenýr z cest celkem drahé, ale k nahlédnutí to určitě stojí. Cena za kus začíná na 1000 EUR.

     

You May Also Like

2 komentářů

  1. AN interesting post to read. Keep posting more good blogs. Divorce Lawyer Fairfax

    OdpovědětVymazat
  2. Exceptional Fairfax Virginia Criminal Lawyer! Their legal prowess and dedication are unmatched. Navigated my case with precision, securing the best possible outcome. If you need top-tier legal representation in Virginia, look no further. Highly recommended!

    OdpovědětVymazat